The Press

Artist’s impression of the Press proposals (Click to enlarge)ThePress
The existing Press buildingpress-today

The proposals for The Press building have changed significantly through the design evolution of the project. Plans now show a bicycle park for Lambeth staff, with linked changing and shower facilities and a separate café. The location of the Press mid-way between the Town Hall and Civic buildings is an ideal meeting point for bicycle facilities servicing both sites.

Space studies and structural surveys have shown that these facilities can be accommodated within the existing building. As such the building will be retained and converted with opportunities to improve the appearance by installing new windows in the façade. The landscape design will allow for space for external tables and seating so that activity can spill out of the café into the public spaces around the building. An existing arched gateway will be retained and used as an entrance to the bicycle parking.